zondag 20 maart 2016

Zand, Brugge

Bekerfinale Club Brugge - Standard 1-2

Net zoals in 2015 stoot Club Brugge opnieuw door tot in de finale van de beker van België.

Op het Zand is weer een supportersdorp opgezet, waarop de bekerfinale Club - Standard live kan worden gevolgd. Een goeie zaak voor de voetbalsupporters, want het Koning Boudewijnstadion is net zoals vorig jaar al weer lang van tevoren uitverkocht.

Club Brugge speelt verre van zijn beste wedstrijd van het seizoen en komt al na 17 minuten achter na een doelpunt van Dompé.

Maar lang staat blauw-zwart niet achter. In de 35e minuut schildert Rafaelov op vrije schop in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor de ex-doelman van Barcelona.

Bij de rust zien de Brugge fans het nog vrij goed zitten!

Maar dan komt de 2e helft en de rampzalige 55ste minuut.

Diaby van Club Brugge krijgt rood van de scheidsrechter na klunzelig licht natrappen op Kosanovic, die op hem onderuit had gehaald met een tackle.

Club moet nog 35 minuten met zijn tienen verder en laat Standard komen.

In de 88ste minuut gebeurt het onvermijdelijke. Santini kopt hoger dan doelman Butelle en prikt de 2-1 tegen het bord. Voor Club is het "over and out"!